Skip to main content

Ring, maila eller hälsa på!

Välkommen att kontakta oss med frågor, offertförfrågning eller beställning. Ring 070-746 08 65, skicka ett meddelande till info@akustiktryck.se eller använd vårt kontaktformulär. Vi svarar inom 24 timmar.

Du kan även chatta med oss genom att trycka på ikonen nere i högra hörnet.

  FAQ

  Hur beställer man Akustiktryck?

  För att beställa Akustiktryck gör du så här:

  1) Fundera på om det är en akustiktavla, ramad och klar, färdig för upphängning du vill ha. Akustiktavlor kan tillverkas i storlekar från 60×60 cm upp till 270×120 cm. Eller kanske vill du täcka en hel vägg? Väggarna kan byggas i princip hur stora som helst eftersom den byggs av paneler som tillsammans bildar en stor bild utan synliga skarvar. Tryck på takplattor är också en möjlighet.

  2) Välj ut en eller flera bilder ur vårt galleri.
  Många väljer också att komma med en egen bild*, vilket går mycket bra. Vi hjälper till att kolla att kvaliteten håller måttet. På nätet finns också ett närmast obegränsat urval bilder på olika bildbanker, exempelvis shutterstock.comistockphoto.com eller stock.adobe.com där man till en låg kostnad kan köpa bilder.

  3) Maila oss, storlekar och antal för att få en offert. Tveka inte att be om råd och ställ frågor. Personlig service är viktig för oss.

  *Bilden bör ha en upplösning på minst 72 dpi i slutlig storlek. Men mindre fungerar ofta också bra.
  Vi hjälper dig att bedöma. RGB eller CMYK spelar ingen roll. Vi tar emot de flesta filformat men
  föredrar pdf eller jpeg.

  Vart hittar jag bilder?

  Många väljer att komma med en egen bild. Akustiktryck har ett urval med mycket vackra naturbilder i galleriet.

  På nätet finns ett närmast obegränsat urval på bildbanker, exempelvis shutterstock.comistockphoto.com eller stock.adobe.com där man till en låg kostnad kan köpa bilder.

  Kan jag komma med en egen bild?

  Ja! Det går alldeles utmärkt. Vi hjälper till att kolla att den har tillräcklig kvalitet.

  Vilken kvalitet, upplösning och format krävs för att det skall bli bra?
  • Bilden bör ha en upplösning på minst 72 dpi i slutlig storlek. Men mindre fungerar ofta också bra.

   Vi hjälper dig att bedöma. RGB eller CMYK spelar ingen roll. Vi tar emot de flesta filformat men
   föredrar pdf eller jpeg.

  Vilka absorbenter finns att välja mellan?

  Fundera på om det är en akustiktavla, ramad och klar, färdig för upphängning du vill ha. Akustiktavlor kan tillverkas i storlekar från 60×60 cm upp till 270×120 cm.

  Eller kanske vill du täcka en hel vägg? Väggarna kan byggas i princip hur stora som helst eftersom den byggs av paneler som tillsammans bildar en stor bild utan synliga skarvar. Tryck på takplattor är också en möjlighet

  Vad kostar det?

  En Akustiktavla kostar från 1900:- för format 60×60 cm upp till 8950:- för format 270×120 cm. Däremellan kan i stort sett vilket format som helst tillverkas. Maila förfrågan på storlekar och antal så får du snabbt ett kostnadsförslag tillbaka.

  Moms tillkommer på priserna ovan.
  Vad gäller väggar och tak varierar material och mängd mycket så här lämnar vi alltid offert.

  Hur lång leveranstid har ni?

  Ca 1-2 veckor beroende på mängd och storlekar.

  Hur många Akustiktavlor behövs för att få en bra ljudmiljö?

  Det finns tekniker som kan mäta den exakta efterklangstiden, men det kan vara dyrt och tidskrävande. Av erfarenhet vet vi att mindre duger. Som tumregel kan man tänka att det behövs akustiktavlor motsvarande 10-20% av golvytan i ett vanligt rum med 2,5-3 meters takhöjd.

  Med en golvyta på 40 m2 bör du använda 4-8 m2 akustiktavlor. Tavlornas storlek är inte viktig – det är den totala ytan som räknas. Man behöver också tänka på placeringen av tavlorna för bästa effekt.