Skip to main content

Övriga projekt

Omgivningsbuller är idag den vanligaste miljöstörningen. Den goda nyheten är att det ofta går att göra mycket för att förbättra situationen. Vi på Akustiktryck brinner för att hitta kreativa lösningar på bullerproblem. Men vi gör det med vår speciella infallsvinkel med kombinationen konstnärlig utsmyckning och estetiskt tilltalande installationer. Se ett urval av akustiklösningar i badhus, trappuppgångar, forskningsfartyg och aktivitetcenter för att nämna något.

Nya Lögarängsbadet

När konstnären Catrin Andersson vann skisstävlingen och skulle producera ett nytt konstverk till Nya Lögarängsbadet kontaktade hon Akustiktryck. Catrin Anderssons verk Alignment är ett av tre nya konstverk som kommer ta plats i badhuset. Verkets titel Alignment som betyder allians, placering i rät linje, gruppering, anpassning, inriktning. De cirkulära plexiglasformerna och printade akustikplattorna bildar olika fokuspunkter längs varje bassänglängd och i undervisningsbassängen fortsätter verket i en samlad form utan vajerkonstruktionen.

Kvarteret Skalman/Sparveln, Bromma

Projektbyrån anlitade Akustiktryck när Kv Skalman/Sparveln behövde ljudabsorbenter i trappuppgångarna. Med hjälp av Akustiktryck trycktes olika konstnärliga motiv, med himmel, fåglar och löv. På så sätt skapades ett vackert intryck när man blickar uppåt i trappuppgångarna.

Dalslands Aktiviteter

Kjell Johansson på på Dalslands aktiviteter sökte efter något som både skulle skapa uppmärksamhet och dämpa ljud i den nybyggda hallen. Genom att trycka bilder från de olika upplevelserna i aktivitetscentret kunde Akustiktryck uppfylla båda önskemålen.

Gryaab

Göteborgs reningsverk i Göteborg renoverade sin vackra stora entré. Men här är mycket raka hårda ytor som skapar eko. Man tar emot mycket besökare så det är viktigt att ljudmiljön är bra. Akustiktryck fick uppdraget att trycka vattenvågen, som är en del av Gryaabs grafiska profil på en stor vägg (19×5 meter) med ljudabsorbenter.

Himlabadet Sundsvall

I entrén till Himlabadet i Sundsvall ville man skapa en ombonad stämning. Som bekant är både ljudmiljön och färg och form viktigt. Med hjälp av Akustiktrycks speciella teknik trycktes en hel vägg uppdelad av akustikplattor med ett naurmotiv från trakten. Den viktiga trollsländan fick en framskjuten position.

National Geographic Orion

Akustiktryck fick i uppdrag att pryda ett flertag väggar på fartyget National Geographic Orion. HF-Interiör var beställare och slutresultatet med anpassade träramar smälte väl in i den marina känslan ombord. Ljudtester efter montering av tavlorna gav ett mycket bra resultat.