Skip to main content

Bullerfritt i restaurangmiljö

I restauranger, cafeterior, stora entréer och mässor behövs mycket ljudabsorbenter. Här vistas många samtidigt och andras prat upplevs ofta som buller. Då höjer alla rösten för att göra sig hörda, med olidligt resultat.

Alla som besökt en lunchrestaurang eller restaurang med dålig ljudmiljö vet hur tröttande det är. Rätt mängd väl placerade absorbenter, gärna med tryck, kan göra stor skillnad.

Hotel Gothia

I ett exklusivt samarbete med konstnären Maluni under Nordic Architecture Fair 15-16 oktober bjöd Akustiktryck och Ecophon in till vernissage i ”The Gallery” på Gothia Towers. Akustiktryck och Ecophon visar här möjligheterna med Akustikkonst på ljudabsorbenter för intresserade arkitekter och inredare på mässan.

Andermax, Hong Kong

Design och arkitektbyrån Andermax med huvudkontor i Hong Kong har restaurangkedjan Super Super Congee & Noodle som kund. Restaurangkedjan ville skapa en profilerad inredning med starka färger och olika illustrationer.

Akustiktryck kunde föreslå en lösning med tryck på stora absorbenter som hänger från taket. En bild delas upp och trycks i delar som sedan bildar ett sammanhängande tak med god ljuddämpning. På restaurangen i Metro Town nu senast ca utgjorde en bild 5 x 12 meter och blev mycket spektakulär. Allteftersom installeras dessa nya tak i kedjans restauranger.

Pasta Contorni

Kan ni hjälpa oss att skapa en bättre ljudmiljö på vår italienska restaurang? Men vi vill också gärna passa på att ha en känsla av ett romantiskt Italien! Akustiktryck antog utmaningen och skapade tillsammans med Restaurang Pasta Contorni en mycket mysig miljö med tryck på väggabsorbenter kompletterade med akustiktavlor med stämningsfulla bilder.