Biografen som satsat stort

Thomas Voghera Arkitektkontor tog fram idén med pilastrar i form av ljudabsorbenter med tryck. Akustiktryck kunde lösa det rent praktiskt med tryck i guld och fina mönster direkt på abosorbenten. Resultatet blev verkligen fantastiskt. Jag fick möjlighet att se detta med egna ögon nu i sommar. Detta måste vara Sveriges vackraste biograf, så mycket känsla och kreativitet i de olika salongerna. Biostaden i Eskilstuna premiäröppnade julen 2020 och är biografkedjan Svenska Bios mest ambitiösa projekt någonsin.

Med åtta salonger och en av Sveriges absolut största biodukar, 175 kvm, kan Biostaden erbjuda sina gäster både ett stort urval av film, och en oslagbar filmupplevelse. Biografen är skapad med inspiration av art déco och detaljerna syns i de över tvåtusen meter tyg som klär salongsväggarna. Mellan draperierna syns belysta pilastrar byggda av ljudabsorbenter för att filmupplevelsen ska vara i absolut toppklass.

 

Med valfritt tryck direkt på absorbenten erbjuder Akustiktryck full frihet i den kreativa processen. På Akustiktryck vill vi bidra till att skapa vackra, tysta miljöer som får människor att må bättre.     

Adress
Postadress: Box 304, 431 24 Mölndal
Besöksadress: Östergårdsgatan 6, 431 53 Mölndal

Sociala medier